Machtverkettungen
Mahnmal gegen Feminizide
Duha Samir tarafından tasarlanan "Güç Zincirleri" heykeli, toplumsal cinsiyete özgü araştırmalardan elde edilen şiddet piramidini görselleştirmekte ve kadın cinayetlerinin temel nedenlerini, şiddetin üç ayağını sembolize etmektedir: toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarının eksikliği, köklü ataerkil sistem ve toplumsal cinsiyet kalıp yargıları. Heykel, şiddetin birçok yüzü ve biçimi olduğu için her perspektiften farklı bir şekilde kendini göstermektedir.
Paslanmış demiryolu raylarının kaba maddeselliği, toplumun derinliklerine işlemiş yerleşik, durağan iktidar sistemini hatırlatmaktadır. İç içe geçmiş çelik zincirler, kadına yönelik şiddetin* yapısal nedenlerini ele almak ve bir eşitlik ve güvenlik kültürünü teşvik etmek için siyasi eylemde bulunma ihtiyacını vurgulamaktadır. Yapısal bağlamların karmaşıklığını sembolize etmekte ve siyasi sistem ve kurumların kadına yönelik şiddet* ve kadın cinayetleriyle mücadeledeki suç ortaklığı ve başarısızlığına işaret etmektedir.
Anıt, yerleşik, modası geçmiş ataerkil güç sisteminin yeniden düşünülmesi ve siyasi suç ortaklığının kabul edilmesi çağrısında bulunmaktadır. Politika yapıcıların uygun yasaları çıkarma, kaynak sağlama ve önleyici eğitim ve farkındalığı teşvik etme sorumlulukları vardır. Duha Samir ve Paul Papalecca tarafından hayata geçirilen Güç Zincirleri anıtı, bu soruna dikkat çekmeyi, tartışmayı ve değişimi teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
SHIFT kapsamında Hybrid "Stop Femi(ni)zide - Action against Systemic Murders" tiyatro kolektifi tarafından gerçekleştirilen bir proje